bodynamic.nl 

Elektrische fietsen voor heren

Elektrische fietsen zijn steeds geliefder onder mannen. Want waarom zal je je tijd nog verdoen in de file of een stinkende bus, terwijl je ook ontspannen op een elektrische fiets kunt stappen? Vooral voor woon-werkverkeer is een elektrische herenfiets een uitkomst. Wist je dat afstanden van 10 tot 15 kilometer op een elektrische fiets prima af te leggen zijn? Tijdens het half uurtje dat je op de fiets zit werk je ook nog eens aan je gezondheid. Wat wil je nog meer?

Gemak en vrijheid

De meeste elektrische fietsen worden aangeschaft vanwege het gemak en de vrijheid. Bezitters van een elektrische herenfiets geven aan vaker op de fiets te stappen en daarbij ook meer kilometers te fietsen. Zeker met mooi weer is het erg verleidelijk om de auto te laten staan en op de fiets te stappen. Sluit je normaal gesproken achteraan in de file op weg naar je werk? Op een elektrische fiets passeer je fluitend de file. Daarbij ben je in beweging en haal je de dagelijks aanbevolen beweging van 30 minuten.

Kenmerken elektrische herenfietsen

Moderne elektrische fietsen voor heren zien er in de basis uit als een gewone fiets. Een geoefend oog zal het verschil herkennen aan de accu, die meestal onder de bagagedrager zijn gemonteerd en de motor. De positie kan verschillen, maar meestal is deze gemonteerd in het voorwiel of tussen de trapas. Het type fiets noemen we een voorwielmotor of middenmotor. Achterwielmotoren vinden we voornamelijk terug in de speed pedelecs.

Wel of geen herenframe?

Een elektrische herenfiets heeft normaal gesproken een kenmerkende dwarsstang in het frame. Deze dwarsstang stamt uit vroegere tijden: vroeger werd deze stang gebruikt om het frame te verstevigen. Moderne elektrische herenfietsen hebben deze stang niet meer nodig. Het frame is door gebruik van stevigere aluminium buizen dermate stijf en stevig dat de stang niet meer nodig is. Het grote voordeel is dat hiermee een lage instap gecreëerd wordt. Hierdoor is opstappen gemakkelijker, zeker op latere leeftijd. Steeds meer fabrikanten stappen af van het traditionele herenframe, waardoor het niet lang meer zal duren voordat elektrische herenfietsen alleen als ‘lage instap’ aangeboden worden.

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 bodynamic.nl 

Thema door Anders Norén