bodynamic.nl 

Het poloshirt: mooi en multifunctioneel!

Wil je comfortabel kunnen sporten en er toch verzorgd bij lopen? Of draag je juist graag wat chiquere kleding en wil je een sportieve, speelse touch introduceren in je garderobe? Of val je ergens ertussenin, ervaar je misschien een beetje van beiden?

In welke categorie je ook valt, wij raden poloshirts aan! Deze shirts zijn speciaal ontworpen om diezelfde reden; sportief en toch chique, casual maar toch stijlvol. Poloshirts worden hierom ook graag gebruikt door allerlei soorten mensen. Veel verschillende atleten steken zichzelf graag in een polo; golfers, zeilers, tennissers, noem maar op. Ook worden ze gedragen op feestjes, als het lekker weer is buiten of als je even heerlijk wilt niksen op de bank. Het poloshirt is geschikt voor zo’n beetje elke gelegenheid.

Meer dan een tennisshirt

In de late 19de en vroege 20ste eeuw droegen tennissers vaak lange witte shirts met knoopjes. Hiervan moesten ze de mouwen oprollen als ze het te warm kregen; de korte-mouwen-optie was er niet. Totdat René Lacoste, zevenvoudig Grand Slam (een groot tennistoernooi) winnaar, een shirt ontwierp met enkele knoopjes bij de kraag en een nieuw. Dit bleek revolutionair in de tenniswereld en, nadat Lacoste een kledingmerk begon (wat je misschien zult herkennen van het kleine krokodil-logo) werd het ook een hit in Europa: eerst bij polospelers en daarna ook in de mainstream modewereld. Enorme merken namen het functionele doch stijlvolle ontwerp snel over; Ralph Lauren en Calvin Klein, om er maar een paar te noemen. Het poloshirt werd een hit bij groepen hoger op de sociale ladder door de drie knoopjes bij de kraag, die het de ‘sportieve versie van een net overhemd’ maakten. Bij andere sporten, zoals golf, werd het ook de norm, mede omdat de boord bescherming biedt tegen de zon. Er zijn maar weinig sporttenues die zo’n klim hebben gemaakt op de kledingmarkt.

Mooi én multifunctioneel

Kortom, het poloshirt is een bijzonder multifunctionele uitvinding gebleken, iets waar zelfs Lacoste niet op rekende toen hij het op de markt bracht. Je zou, bij wijze van spreken, eerst naar een bedrijfsborrel kunnen gaan en vervolgens een stuk kunnen rennen, zonder van shirt te hoeven wisselen. Inmiddels is de lange-mouwen-optie er ook weer. Kledingmerken gaan niet twee keer dezelfde fout maken.

Dus, of je nu van lange of korte mouwen houdt, van sportief of chique of ertussenin, van knoopjes los of persé vast, het poloshirt is het proberen waard!

 

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 bodynamic.nl 

Thema door Anders Norén