bodynamic.nl 

Drie tips voor de aanschaf van een auto

Ben je van plan een nieuwe auto te kopen? Dan komt er natuurlijk heel wat op je af. Neem je bijvoorbeeld een gloednieuwe auto, en wat voor verzekering heb je nodig? Het is uiteindelijk ontzettend leuk om een eigen auto te bezitten waarmee je kunt gaan toeren door het land. Door alvast te weten waar je op moet letten kun je hier des te meer van genieten.

Tweedehands of een nieuwe auto?

Natuurlijk is een tweedehands auto een stuk voordeliger dan een nieuwe auto. Er zitten immers al wat kilometers in en dat zal hoe dan ook de waarde van een auto laten zakken. Een ouder model hoeft tegenwoordig echter helemaal niet minder goed uitgerust te zijn. Daarbij zien ze er vaak nog heel goed uit. Je hebt bij een tweedehands auto minder afschrijvingskosten en je verzekeringspremie is bovendien lager. Al met al ben je met een tweedehands auto dus vooral voordeliger uit.

Een nieuwe auto heeft echter ook zeker voordelen. Zo is het om te beginnen al heerlijk om gewoon een auto te kiezen die je wilt en de allereerste eigenaar te zijn. Je stapt echt in een compleet nieuwe auto. Dit is ook meteen een pluspunt tegenover een tweedehands auto. Bij een tweedehands auto is het soms maar de vraag wat er aan zou kunnen mankeren. Zeker wanneer je een auto van iemand persoonlijk overneemt dan kan het nog wel eens voorkomen dat je na een tijdje toch wat mankementen ontdekt waar niets over bekend was bij de koop. Soms ben je dan uiteindelijk toch nog best wat kosten kwijt aan reparaties.

Zeker met een verzekering

Je mag de weg niet op zonder een autoverzekering. Zodra je een auto op je naam hebt geregistreerd ben je verplicht een WA-verzekering af te sluiten. Let er bij de verzekering wel op dat je een juiste dekking kiest zodat zowel jij als een ander hier geen zorgen over hebben wanneer er toch iets zou gebeuren. Ook kan het handig zijn om alvast te kijken naar een letselschade advocaat bij jou in de buurt omdat zij vaak alleen in een bepaalde regio werken. Zoek je bijvoorbeeld een letselschade advocaat den bosch dan kun je hier alvast advies opvragen over wat je kunt doen bij letselschade.

Vergelijk verschillende aanbieders

Het kan lonen om echt de tijd te nemen om te kijken naar verschillen tussen aanbieders. Ook wanneer je tweedehands een auto wilt kopen dan kun je op heel wat plaatsen terecht voor de beste koop. Je kunt online vooronderzoek doen naar de prijzen van een bepaald model auto, en waar hij zoal verkocht wordt. Wanneer je voor tweedehands auto’s gaat, neem dan iemand mee wanneer je de auto gaat bekijken. Twee ogen zien immers meer en je bent wat veiliger en zekerder als het gaat om afstemming van afspraken.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2020 bodynamic.nl 

Thema door Anders Norén