bodynamic.nl 

Hoe raak je gewicht kwijt tijdens je vakantie?

Het percentage mensen dat niet helemaal blij is met zijn of haar lichaam is groot. Veel mensen zouden heel blij zijn met een paar kilo minder, en werken hier ook erg hard voor. We weten allemaal: afvallen is niet makkelijk, en je moet er hard voor werken. Maar wat nou als je lekker bezig bent, en je gaat ondertussen op vakantie. Je dagelijkse ritme verandert enorm op vakantie, en de slechte gewoontes zijn daar minder makkelijk te mijden. Lees daarom in deze blog hoe je je goede gewoontes aanhoudt tijdens de vakantie, en niet terugkomt met een paar extra kilo’s op de teller.

Geniet met mate

Genieten met mate, dat is het belangrijkste om in je hoofd te houden als je op vakantie gaat. Ten eerste heb je die vakantie verdiend en wil je jezelf belonen, dit mag absoluut! Maak wel bewuste keuzes als je jezelf wilt belonen. Als je bijvoorbeeld een ijsje gaat halen, kies dan voor 1 bolletje sorbetijs in plaats van 3 bollen chocolade ijs, dit scheelt al enorm! Ga je naar een land aan de zee, geniet dan van de heerlijke verse vis en laat die friet en aardappelen lekker achterwege. De vette vis is al lekker genoeg!

Beweging is belangrijk

Een vakantie waar je alleen maar op een strandbedje ligt gaat je niet helpen in het proces van gewicht verliezen. Ga je op vakantie naar een plek aan zee? Probeer dan minimaal een uur per dag te zwemmen, in de zee of het zwembad. Als je bijvoorbeeld een stedentrip gaat doen, pak dan niet constant de taxi of het openbaar vervoer, maar ga lekker lopen! Zo zie je een stuk meer van de stad en verbrand je ook nog eens een hoop calorieën: win-win situatie!

Wintersport

In het kader van bewegen op vakantie is op wintersport gaan dan natuurlijk de beste keuze, omdat je hier meerdere uren per dag lekker in beweging bent. Sinds ik een Napapijri jas heb aangeschaft heb ik constant enorm veel zin in om te gaan wintersporten, en de hele dag op mijn snowboard te staan. Probeer wel ver weg te blijven van al die pullen bier, dit zijn namelijk echte calorie bommen. Een klein biertje drinken mag natuurlijk wel, maar zoals eerder gezegd: alles met mate!

Waar ga jij het liefste heen op vakantie? En hoe zorg je ervoor dat je vakantie je doelen om fitter te worden niet in de weg staat?

Verder Bericht

Laat een reactie achter

© 2019 bodynamic.nl 

Thema door Anders Norén