bodynamic.nl 

De mooiste bezienswaardigheden in Istanbul

Istanbul is niet de hoofdstad van Turkije (dat is Ankara), maar wel een van de allermooiste steden van Turkije! Met een inwoneraantal van 17 miljoen mensen is Istanboel te vergelijken met heel Nederland. Genoeg mooie bezienswaardigheden dus! Tijd om de mooiste dingen van deze stad op een rijtje te zetten. Dat is wel zo heerlijk voor als je weer op reis mag en je weer Istanbul tickets mag boeken! Laten we hopen dat de coronacrisis snel voorbij is en dat je weer mag genieten van de mooie dingen in de wereld, zoals deze drie bezienswaardigheden!

Tip 1: Hagia Sophia

Als je naar Istanbul gaat is je trip niet compleet als je niet naar Hagia Sofia bent geweest. Waarschijnlijk heb je het al wel eens gezien in een tijdschrift of in een film. Het is de meest bezochte attractie van Istanbul. Hagia Sofia is een voormalige Christelijk-Orthodoxe kerk die in het jaar 532 gebouwd is. Mustafa Kemal Atatürk – de bekendste man uit Turkije ooit, bouwde het om tot een grote moskee. Vandaag de dag is het een museum waar je als toerist heen kunt. Er zijn overigens ook nog diensten in de Hagia Sophia. Op dat moment gaat het even dicht voor toeristen.

Tip 2: Dolmabahce Paleis

Het Dolmabahce Paleis ligt in de wijk Besiktas, dat je misschien wel kent van de gelijknamige voetbalclub. Het Dolmabahce Paleis ligt pal aan de Bospurus en heeft zo een enorm mooie uitstraling. Daar zou je het als keizer of keizerin wel even uit kunnen houden! Dat is wat vooral Ottomaanse sultans en later ook Atatürk precies hebben gedaan. Er is meer dan 14 ton goud gebruikt, alleen voor de decoratie al. Je kunt het paleis bijna altijd bezoeken. Alleen op maandagen en donderdagen is het gesloten. Zeker de moeite waard!

Tip 3: Kapali Carsi (ook wel bekend als de Grote Bazaar)

Ook voor shoppeholics is Istanbul dé stad waar je wezen moet. De grote bazaar is een hele populaire plek waar je alles en nog wat kunt vinden. Denk bijvoorbeeld aan traditionele Turkse kleedjes en kussentjes, maar ook mooie hoofddoeken en heerlijk Turks fruit! De Kapali Carsi heeft meer dan 58 straten en meer dan 1200 winkels. Daar kun je je dus wel een dagje vermaken! Buiten coronatijd werd de grote bazaar dagelijks bezocht door zo’n 250.000 tot 400.000 mensen. Normaal gesproken kon je hier dus wel terecht voor gezelligheid!

 

Verder Bericht

Laat een reactie achter

© 2020 bodynamic.nl 

Thema door Anders Norén