bodynamic.nl 

De bretels verzameling van mijn opa

Als je het over ouderwetse kleding accessoires hebt, dan heb je het bij de vrouw wel echt over hoedjes en kousen. Als het over de mannen gaat, denk ik toch echt een bretels. Toch valt mij het op dat steeds meer (jongeren) mannen bretels gaan dragen! Wel is waar als mode item maar dat maakt niet uit. Je ziet ze steeds meer op straat. Bij het kopen van een broek zitten ze er soms zelfs al aan vast!

 

 

Van 1940 naar 2019

Toch zijn er in de jaren wel wat dingen veranderd rondom de bretels. Bij bretels kopen hoef je niet meer naar de winkel maar kun je het gewoon online bestellen, logisch want alles kun je online kopen tegenwoordig. Daarnaast wordt er bretels kopen ook niet meer gekeken of ze netjes staan maar nu moeten ze juist bonte kleuren hebben met een gekke print, voor de jongere mannen dan. Voor de ouderen onder ons is het nog steeds een product wat maar al te graag gebruikt wordt. Ouderen mannen vallen toch onbewust af door weinig eetlust. Echter zijn ouderen mannen niet bepaald van het shoppen of vinden het zonde van de broeken dus dragen zij graag bretels.

 

 

Mijn opa heeft een ware band met zijn bretels

Ik moet altijd wel lachen om mijn opa, die een hele verzameling heeft een bretels. Voor bretels kopen nodigt hij mij maar al te graag uit om gezellig mee te gaan naar de winkel. Online kopen vindt hij maar niks, hij moet het toch kunnen passen?! Mijn opa is een schattig mannetje van nog maar 1.60 meter dus sommige bretels zijn voor hem te lang. Daarnaast vindt hij het volgens mij ook geweldig om gezellig met zijn kleindochter op pad te gaan. Na de bretels kopen gaan we altijd ergens een kopje koffiedrinken en een lekker gebakje eten. Na het eten van de calorie bom wil hij ook nog graag de markt op, op de dagen dat er markt staat. Mijn opa kan nog veel zelfstandig maar vind het lastig om met de euro’s om te gaan. Hij denkt en betaalt nog zo op de gulden manier. Laatst kwam er iemand collecteren aan de deur, voor een goed doel. Ik was daar toevallig en hij gaf 10 eurocent, dat was vroeger normaal. Mijn opa is een eigenwijs persoon maar ik ben nog zo blij dat hij nog in ons midden is. Ik maak graag tijd vrij om met hem bretels te kopen en een gebakje te eten, heerlijk!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 bodynamic.nl 

Thema door Anders Norén